mandag 28. desember 2009

Mmm..rykende ferske fylte horn til kveldsmat








Jeg er i husmor-hjørnet for tiden og har i dag satt en deig for å lage fylte horn med ost og skinke til kvelds. De smaker nydelig nystekte, men er også supre å fryse ned. Tenkte jeg skulle fryse ned en del sånn at Lars kanskje vil spise noe annet enn Grandis når jeg har reist tilbake til Oslo :o)
Her kommer oppskriften hentet fra matprat.no:
1 kg Hvetemel (jeg brukte speltmel)
1 pose tørrgjær
1 ts salt
2 ss sukker (som jeg droppet i min bakst)
65 g smør
2,5 dl melk
2,5 dl vann
Stekes ved 200°C på midterste rille i ca. 15 - 20 min.

Så nå er det bare å kose seg med horn og en kopp varm kakao :o)

søndag 27. desember 2009

lørdag 26. desember 2009

For en dag!!


Jeg har nettopp avsluttet en 2,5 timers leting etter Odin. Han hadde slitt seg da han sto ute. Han har vært ute på tur alene med et 10 meters lang line etter seg! Etter over 2 timers leting og da det begynte å bli mørkt, bestemte jeg meg for å ringe politiet. De hadde fått inn melding om at en irsk setter-lignende hund var blitt funnet. Jeg ble satt over på telefon til finneren og jeg gjenkjente fort Odins piping i bakgrunn. Ei jente hadde funnet han og tatt han med seg hjem. Han hadde nok ikke hatt det så verst, han hadde til og med fått ligge i sofaen hos henne. Jeg ble utrolig lettet og merket ikke at jeg frøs og var iskald før jeg var kommet meg hjem...jeg var bløt helt opp til knærne! Godt å ha Odin hjemme igjen og nå skal jeg unne meg ett godt varmt bad! Kan ikke huske sist jeg var så redd! Men heldigvis ordnet det seg til slutt!

torsdag 24. desember 2009

Sarah Bernhard


Det er første gang jeg har prøvd meg på å lage Sarah Bernhard, en konfektkake som er en av mine favoritter. Sjokoladekremen bør lages dagen før, så den ble altså laget lille julaften. I går laget jeg ferdig kakene. På bildet over er bunnene ferdig stekt (kransekakedeig) og sjokoladekremen legges på når bunnene er blitt avkjølt.

Ferdige kaker som er klare til å stå i kjøleskap natten over.


Lars var i skøyer-humør i går og det ble en aldri så liten sjokoladekrig med restene av den smeltede sjokoladen! Kakene ble ferdiglaget kl. 01 natt til julaften....bedre sent en aldri....
Oppskriften er hentet fra Klikk.no:
Sjokoladekrem:
1/3 l Kremfløte (Kokes opp)
150g Kokesjokolade (Tilsettes hakket i den varme fløten, rør om til all sjokoladen er smeltet. Settes i kjøleskap natten over)
Bunn:
500g ferdig Kransekakedeig.
Høyde ca 1 cm, trykkes ut med et smalt glass, stekes på midterste rille i ca. 7 min v/ 210°C
Glasur:
100-150g Kokesjokolade
3-4 ss Delfia fett
(smeltes i vannbad)

onsdag 23. desember 2009

God Jul alle sammen!

Odin har fått seg nytt skjerf, han må jo selvfølgelig også pynte seg til jul :o)


Vel, for å si det sånn er ikke dette det fineste treet jeg har hatt til jul! Men det er i allefall et tre og det gir en god lukt i stua :o) Treet er faktisk litt finere i vireligheten da enn på dette bildet, men neste år blir det edel-gran!



Odinsen blir ren og pen til jul :o) Bading er dessverre ikke yndlingsaktiviteten til Odin, men han er ganske fornøyd etterpå da!
Vi ønsker dere alle sammen en riktig god jul!

Pepperkakebyen

Klar for å besøke Pepperkakebyen!




Herlig julesteming :o)

mandag 21. desember 2009

En tur til sentrum for å handle....

Se, for en fatastisk dag! Klart jeg må ta turen til sentrum i dag :o)

Pepperkakebyen! Kommer tilbake med bilder herfra for jeg tok nemlig ikke turen innom i dag, jeg venter nemlig til Larsern kan være med. Så da blir det en tur enten i morgen eller lille julaften tenker jeg, det blir koselig!

Inngangspartiet til pepperkakebyen, ser det ikke koselig ut eller?
I dag har jeg vandret rundt i byen for å finne julegave til Lars, og den fant jeg :o) Nei, selvfølgelig kan jeg ikke si hva det er...den som venter får se :o)


lørdag 19. desember 2009

Snø i Bergen ☺

Endelig er jeg fremme i Bergen etter å ha sittet en stund på flyet og ventet. Det var kaos på Flesland i dag og fly fikk ikke lov å lande før ca.09.45, dvs at vi ble sittende i flyet 1 time på Gardermoen før vi kom oss avgårde! Bedre sent enn aldri :o)

Det var godt å se Lars og Odin igjen! 2 uker siden sist! Her koser Odin seg ute, han elsker snø!

Litt av utsikten fra gårdsplassen. Dessverre litt tåke, men det er ikke vanskelig å få julesteming her :o)



Flinke Larsern måker snø :o)


...her har du hun som later som hun måker snø....er vel egentlig mer opptatt av å ta bilder tenker jeg....hehe ☺

onsdag 2. desember 2009

Brygga i Bergen

I dag tok jeg bussen inn til sentrum. Utrolig nok klarte jeg å finne frem til brygga også :o) For de som kjenner meg godt vet at jeg ikke eier stedsans hihi men jeg har klart meg fint i dag da synes jeg, fant jo til og med veien hjem igjen også hehe :o)







For julestemingens skyld tok jeg også turen innom Julehuset som ligger på brygga. Et veldig sjarmerende sted Bergen altså :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails