søndag 23. januar 2011

Dåpsinvitasjoner

Hurra!! Da er endelig dåpsinvitasjonene ferdig og sendt i posten! Jeg må innrømme at jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Enkle, men fine ;)
Bilde 1: I full gang med kortlagingen

For en tid tilbake brukte jeg en hel helg på å finne ut hvordan invitasjonene skulle se ut. Jeg prøvde meg frem med litt forskjellige bretteteknikker, men farge på kartong og "dåp"-stempelet var allerede bestemt! Jeg lagde da en demo som har ligget og ventet på å bli masseprodusert en stund, forrige helg ble de laget :)
23 invitasjoner er laget og jeg er strålende fornøyd!

Bilde 2: Stempling av "Dåp invitasjon"-teksten til forsiden av kortet.
Jeg startet med å stemple opp dåpsinvitasjonsteksten og "laget av" tekst til baksiden av kortet. Blå Distress Ink stempelpute fra Jim Holtz ble brukt i fargen STORMY SKY. Teksten ble stemplet på hvit kartong og deretter klippet ut.

Bilde 3: Blondekant på fremsiden av kortet
Arkene er i en mellomblå farge (vet dessverre ikke navn på disse). Kortene måler 10 cm i høyden. Ut av et 12x12" ark får man 3 stk kort og da ble en smal stripe på ca 5-6 mm igjen av hvert av arkene. Arkene brettes på midten og på forsiden lager jeg en blondekant med hjelp av en utstanser fra Martha Stewart, se bilde 3.
Bilde 4: Stemplene som er brukt til forside og bakside av kortene.
Stemplene som er brukt er Grunge Collection fra Stempelglede, "Dåp invitasjon" (Kan kjøpes hos Bikuben, vet dessverre ikke hvem som er leverandøren av denne) og "Laget av"-stempel med mitt navn er bestilt hos Scrapmagasinet. Hos Scrapmagasinet har de mange flotte personlige stempler å få kjøpt!

 Kortene er stemplet med Distress Ink i fargen Stormy sky fra Jim Holtz. Fargen er blågrå og passer helt perfekt til den blå kartongfargen, blir som en skygge-farge. Se bilde 5.

Bilde 5: Ferdig stemplede kort av framside og bakseide.
  Laget av-stempelet er som nevnt tidligere bestilt hos Scrapmagasinet.
Teksten på stempelet lyder:

"Håndlaget av
Ann Sofi Gangestad
Dette kortet er 100% håndlaget!
Designet med kjærlighet og omtanke!
Et unikt og helt spesielt eksemplar
laget kun til deg!
N°1
Begrenset opplag"

Som vist på bilde 6 er teksten limt på kortets bakside.

Bilde 6: "laget av"-stempel på baksiden.

Bilde 7: Påbegynt pynt
 Jeg valgte å "pynte" Dåp invitasjonsteksten. Først lagde jeg en sløyfe av blått silkebånd. Tredde deretter en nål med diamant gjennom knuten til sløyfa. Bamsen (se bilde 8) knøt jeg fast til nålen.

Bilde 8: Figur til pynten


Bilde 9: "Ferdig" pynt

  Som i bilde 9 ble det seende ut når pynten var ferdig til å monteres til dåp invitasjonsteksten.

Bilde 10: Montering av "Dåp invitasjon"

Jeg brukte pop-dots til å feste pynten til dåpsinvitsjonsteksten, og i tillegg så får man da 3D effekten når teksten kommer litt ut fra kortet. Nålen til pynten tredde jeg gjennom en av pop-dots putene.
Bilde 11: "Dåp invitasjon" ferdig med pynt
Bilde 12: Ferdig invitasjon
 Teksten inni invitasjonen skrev jeg med fonten Amienne i Word. Printet de ut, klipte til, limte de inn og til slutt pyntet inne i kortet også med en enkel rad fra Grunge Collection.
Har dessverre ikke bilde av hvordan de ble inne i :(

Bilde 13: Materialer til konvolutt-pynting
 Siden det var vanskelig å få tak i "fine" hvite konvolutter (eh..hadde ikke så mye tid til å lete heller da hihi) så endte jeg opp med å kjøpe de kjedelige hvite konvoluttene de har på posten. Jeg pyntet konvoluttene med enda et stempel fra Grunge Collection, og vips så ble konvoluttene veldig fine allikevel synes jeg ;)
Jeg har også på konvoluttene stemplet med fargen Stormy sky i Distress Ink stempelpute fra Jim Holtz.
Bilde 14: Ferdig konvolutt
Ble ikke så verst resultat? Jeg ble som sagt ganske fornøyd selv iallefall så nå må tankene gå videre til hvordan bordkortene skal lages. Blir aldri tom for prosjekter ;)

Ha en fortsatt super søndag!
Stor klem fra Soffi


6 kommentarer:

Nina sa...

De ble skikkelig fine kan jeg bekrefte og jeg har lurt på om jeg faktisk sa det til deg da vi snakket på fredag.... i såfall: DE BLE KNALLFINE:)
(strengt tatt så var jeg vel de da du "fant" de opp kanskje ;)

Søndagshilsen fra meg :)

Britt Lene Eriksen sa...

Hei Ann Sofi
Jeg ble kjempeimponert da vi fikk invitasjonen. Akkurat min smak, enkelt men utrolig elegant. Skjønner godt at det tar tid å lage de, men resultatet ble supert.
Flink du!
klem fra Britt

Fie sa...

Kjempefine invitasjoner! Enkle og pene, de stemplene er jo superfine :) Håper alt er ok. Klemmer AS

Soffi sa...

1000 takk for hyggelige tilbakemeldinger! Må jo innrømme at det er litt ekstra stas å lage invitasjonene (ev. også andre kort) når man får så gode tilbakemeldinger :) Klem

Nina sa...

Hei snuppis :)

Tipper du holder på i lange baner med forberedelser, for her inne skjer det jo ingenting, hihihi ;
)
Neida, bare tulla, jeg vet hvordan det er å styre til store dager, har jo hatt noen av de jeg også.
Tenkte bare jeg skulle tipse om en liten ting i forbindelse med dåpen... Hvis du går inn på min side, kikker under Den gode fe sin side, i bloggrolleren min og på mandagens innlegg har hun skrevet om noe hun gjorde på datterens sin dåpsdag.

Bare et tips.

Stor klem fra meg :)
PS:si i fra om du trenger hjelp :)

Unknown sa...

Kjempe fine invitasjoner du har laget! Lurte på hvor du har kjøpt det dåp invitasjon stemplet? Holder på å lete megår gal etter det 😕

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails