For en liten stund siden, det vil si midt i februar (min manns bursdag) laget vi en egenkomponert iskake.
Den ble ille god, så jeg legger ut oppskriften her på bloggen sånn at jeg kanskje får til å lage den igjen når markjordbærene endelig er tilbake :)
Marengsbunn:
2 eggehviter
150 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft
Is:
6 eggeplommer
6 ss melis
ca. 6 dl lettsukrede, ferske eller dypfryste bær
1 vaniljestang
6 dl kremføte
2 ss konjakk
2 ss konjakk
1. Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle med varmt vann, ca. 70 grader. Pisk til en tykk, blank hvit marengs. Smør marengsmassen jevnt utover bakepapiret (jeg brukt bake-it-easy form med bakepapir i) og stek den ved 125 grader til marengsen har stivnet utvendig. Varmen senkes deretter til 90 grader og total steketiden er ca. 2,5 time.
2. Pisk eggeplommer og melis lett og luftig. Rør inn ønsket bærtilsetning. ( Jeg brukte frosne bær, kan nok med fordel bruke både frosne og tinte/ferske bær) Pisk fløten og bland den i eggedosisen. Hell massen over marengsbunnen i en bake-it-easy-form. Settes i fryseren over natten.
Jeg personlig synes smaken kom best frem av isen når den begynte å smelte. Time kakespisingen :)
2 kommentarer:
Wow, 2 innlegg på rappen, så jo ikke denne før jeg hadde kommentert på bodinnlegget.
Så utrolig god ut altså og den skal jeg jammen meg prøve en gang.
Tjobing og hils gutta dine ;)
Nam nam dejn ska e prøv å laga ein gang :)
Legg inn en kommentar