Det er første gang jeg har prøvd meg på å lage Sarah Bernhard, en konfektkake som er en av mine favoritter. Sjokoladekremen bør lages dagen før, så den ble altså laget lille julaften. I går laget jeg ferdig kakene. På bildet over er bunnene ferdig stekt (kransekakedeig) og sjokoladekremen legges på når bunnene er blitt avkjølt.
Lars var i skøyer-humør i går og det ble en aldri så liten sjokoladekrig med restene av den smeltede sjokoladen! Kakene ble ferdiglaget kl. 01 natt til julaften....bedre sent en aldri....
Oppskriften er hentet fra Klikk.no:
Sjokoladekrem:
1/3 l Kremfløte (Kokes opp)
150g Kokesjokolade (Tilsettes hakket i den varme fløten, rør om til all sjokoladen er smeltet. Settes i kjøleskap natten over)
1/3 l Kremfløte (Kokes opp)
150g Kokesjokolade (Tilsettes hakket i den varme fløten, rør om til all sjokoladen er smeltet. Settes i kjøleskap natten over)
Bunn:
500g ferdig Kransekakedeig.
Høyde ca 1 cm, trykkes ut med et smalt glass, stekes på midterste rille i ca. 7 min v/ 210°C
Glasur:
100-150g Kokesjokolade
3-4 ss Delfia fett
(smeltes i vannbad)
2 kommentarer:
Aller først, så flink du har vært da :) og sååå bra du har lagt ut oppskrifte, jeg skulle nemlig akkuarat til å ringe å spørre om den seru. Håper dere hadde en koselig julefeiring i går.
Juleklem fra meg :)
Så aktiv du har vært på bloggen i det siste...fint oppskrifter også?
Legg inn en kommentar