Søndag var det atter en gang 8 års bursdag, men denne gangen var det familien som var de inviterte gjestene, det gikk heldigvis litt mer rolig for seg :o)
Mandag var det feiring av 17. mai fra morgen til sene kveld! Kort oppsummert: barnetog i sarpsborg sentrum, tradisjonell 17. mai feiring på Myra (i Ullerøy), besøke grava til pappa, grilling hos mamma og kveldsmat hos svigers.
Jeg har alltid vært fan av marengskaka til Kari Britt (lurer på om dette er en variant av Pavlova kake?) og ønsket å prøve meg på den til dessert på 17. mai.
Jeg hadde jo ikke hatt tid til å skrive ned oppskriften så jeg måtte lage den ut i fra husken, men om jeg må si det selv smakte den helt fortreffelig! hihi
Marengsen:
Pisk sammen 4 eggehviter og 2 dl sukker til det blir seigt, men pass på så den ikke blir pisket tørr. Tipset jeg fikk var at resultatet ble best ved bruk av romtempererte egg (de kan ev. legges i lunkent vann en kort stund for å få riktig temperatur) Så var det stekingen, og det var vel her jeg har litt mangel i husken min :o) Det jeg gjorde var iallefall å smøre røra utover bakepapiret på stekeplata. Denne kan formes etter fatet du skal servere kaka på. Ovnen var forvarmet til 200°C og marengsen ble satt inn midt i ovnen en kort stund (ca. 5-10 min). Deretter ble ovnen skrudd ned til 100°C og marengsen ble stekt i ca. 1 time. Da skrudde jeg av ovnen og lot kaka stå i ovnen til dagen etter (denne kaka lagde jeg litt sent kan du si....hihi). Dette resulterte iallefall til en sprø overflate og seig "kjerne" nam-nam
Fyll og pynt:
Fyllet lages ved å piske 2 bokser med kremfløte til krem (litt sukret) for deretter å røre inn 1 pakke ferdig vaniljekrem. Lurer på om det skulle vært ørlite vaniljesukker i den også, men det hadde jeg ikke tilgjengelig så da ble det droppet. Kaka pyntes med hva du måtte ønske av frisk frukt og/eller bær. Jeg brukte jordbær, kiwi og røde druer som ga nydelig farge til kaka og ikke minst en herlig smak.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar