tirsdag 15. november 2011

Himmelsk iskake

Bilde og oppskrift er hentet fra Glad i Mat nr. 3 - 2005

Iskake med Philadelhia ost
ca. 10 biter

Marengsbunn:
2 eggehviter
150 gram sukker
1 ts vaniljesukker
1 ts sitronsaft

Isblanding:
2 plater gelatin (kan sløyfes)
1 vaniljestang
4 egg
2 dl sukker
200 gram Philadelphia Original ost
4 dl kremfløte

Saus:
ca. 8 dl bær (f.eks. bringebær)
Melis
Lime/sitronsaft

1. Eggehviter, sukker, vaniljesukker og sitronsaft blandes i en bolle. Sett bollen i en større bolle med varmt vann, ca. 70 grader. Pisk til en tykk, blank hvit marengs. Smør marengsmassen jevnt utover bakepapiret (jeg brukt bake-it-easy form med bakepapir i) og stek den ved 125 grader til marengsen har stivnet utvendig. Varmen senkes deretter til 90 grader og total steketiden er ca. 2,5 time.

2. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. Snitt opp vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha eggeplommer og eggehviter i hver sin bolle. Visp eggeplommene sammen med sukker, vaniljefrø og Philadelphia til det er luftig. pisk fløten i en egen bolle, og vend den ned i eggeblandingen. Ta opp gelatinen og smelt den i vannbad. Ha først noen skjeer av fløteblandingen i gelatinen, og bland så i resten.

3. Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig i fløteblandingen. Legg marengsbunnen i en springform (her fjernet jeg bakepapiret i bunnen av bake-it-easy formen). Hell blandingen over og frys kaken i minst 4 timer. Dekk godt med plast hvis den skal stå lenge i fryseren. Ta ut og la stå i romtemperatur i ca. 30 minutter før servering. Bland bær med melis i en hurtigmikser og spe med litt vann. Smak til med litt sitron/lime. Kaken dekoreres med bær og serveres med bærsaus til.

På søndag hadde vi bedt inn gjester til kaffe og kake og iskaka falt heldigvis i smak :) 
Blir nok ikke siste gang denne kaken blir laget.

Ha en fortsatt fin uke!

Klemmer fra Soffi

1 kommentar:

Nina sa...

Herre gud, jeg ahr gått glipp av et innlegg....venter jo i spenning på oppfølging av rommet med bilder, men så har det kommet en kake innimellom. Gleder meg til å smake den en gang ;)
Å tusen takk for koselig innlegg hos meg, krysser fingre for deg ;)

Klem klem og hilse masse.
PS: savner dere da og håper alt er bra.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails