fredag 9. mars 2012

Marokkanske kjøttboller







Kjøttbollene lagde jeg i forkant og fryste ned. Tok de opp til tining natten over (i kjøleskap) og lagde tomatsausen samme dag som de skulle spises.




Kjøttboller 
(4 porsjoner)

600 g karbonadedeig
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts kanel
1 ts karve 
(halverte denne mengden siden jeg er litt skeptisk til karve...)
1 ts tørket mynte
1 egg
1 ss olje

Tomatsaus

1 boks hermetiske tomater
1/2 løk
1 fedd hvitløk
1 bunt persille
1/2 ts salt
1/4 ts kajenne pepper

Finhakk løk og hvitløk 
(mikset løk/hvitløk i en foodprocessor sammen med noen spiseskjeer vann til en masse)
Denne massen blandes sammen med karbonadedeigen. Tilsett salt, krydder og egg.
Form små boller som stekes gyldne i en stekepanne.
Tips! Bruk en skje til forming av bollene som dyppes i vann før hver hver bolle lages.

Finhakket løk og hvitløk varmes i en panne sammen med litt olje. Finhakk persille og bland resten av ingrediensene sammen med hermetiske tomater. La sausen koke i ca. 10 minutter.

Ha bollene over i sausen.

Smakelig måltid!

Soffi




2 kommentarer:

Nina sa...

Juhu, nytt innlegg :)
Må bare bekrefte at disse bollene er himmelske:)

God søndag :)

Klem fra malenina, snart blir det hobbyrom igjen:)

Fie sa...

Og ja, de kjøttbollene er virkelig nydelige :)
Takk for sist, håper vi sees snart.
Klem.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails